Het programma van de HoeverKunstmarkt loopt van 12:00 tot 17:00 uur en heeft een gevarieerd aanbod bestaande uit:

Kunstmarkt

Kunstenaars zullen op ongeveer 60 kramen hun werk te koop aanbieden. Ook zijn er diverse locaties met straatmuzikanten en ambachten. Voor de Slotkapel op de hoek van de Schoolstraat en de Slotweg is een terras ingericht, waar u een hapje en een drankje kunt nemen onder het genot van live muziek. Ook de slotkapel zelf is geopend.  Ook een kraam huren?

Taxatie kunstvoorwerpen

In de Slotkapel zal een taxateur aanwezig zijn om uw meegebrachte kunstvoorwerpen te taxeren. Is het kunst? Of is het kitsch? Kramer Kunst&Antiek uit Amsterdam is aanwezig om kunsttaxaties uit te voeren. Zij zullen tevens kunstvoorwerpen aanbieden welke gelieerd zijn aan de rijke kunst en cultuurhistorische geschiedenis van Egmond en omgeving.

Ambacht paviljoen

Tijdens Hoeverkunstmarkt wordt er een Ambacht paviljoen ingericht in de Slotkapel waar hedendaagse kunstenaars vanuit een ambachtelijke discipline werkzaam zijn in een traditie waarbij duurzame materialen als hout, metaal papier de basis vormen van hun product.

Het Ambachtpaviljoen wordt dit jaar vormgeven door :
Coco van GentMeindert Regoort en Leo Hoegen

Huis & Hof Tour

Met de Hoever Huis & Hof Tour laten we de rijke geschiedenis van Egmond aan den Hoef herleven! Ommuurde tuinen, oude boerderijen als Hofstede Vredeveld en Hoeve Overslot leveren het zichtbare bewijs van de bloeiperiode van Egmond aan den Hoef. Op vijf locaties in het dorp openen bewoners hun historische huizen en tuinen of hofjes. Hier kunt u een stukje van de geschiedenis zien, beluisteren of zelfs proeven. Een unieke rondreis door het dorp bij de mensen thuis en in een aantal zeer bijzondere tuinen waarvan menigeen het verhaal allang vergeten is.

Wij zijn al bijna volgeboekt.  Klik hier voor meer informatie of mail direct naar hoevertour@gmail.com .

HoeverDorpsDiner

Vanaf +/- 17.00/17.30 tot +/- 19.00 uur kunt u aanschuiven bij het Hoever DorpsDiner naast Hoeve Overslot. Het dagmenu bedraagt 10,- per persoon.

Demonstraties: roofvogels en schapen drijven

Zaterdagmiddag zullen er op de ruïne twee roofvogeldemonstraties worden gegeven. Met uitleg over deze prachtige vogels en natuurlijk met gelegenheid voor het maken van foto’s.

Op het naastgelegen veld zal een schaapsherder een demonstratie schapen drijven geven.

Klassieke Tractoren

Diverse klassieke tractoren kunnen worden bezichtigd op de parkeerplaats aan het einde van de Slotweg.

Kinderactiviteiten

Tussen de oude school en de schaapskudde kunnen kinderen hun eigen kunstwerk maken.

en ook nog geopend:

Galerie De Kapberg 

Hoeve Overslot

Huys Egmont